DOLAR 34,0939 0.13%
EURO 37,6682 0.06%
ALTIN 2.744,100,03
BITCOIN 19440413,66%
Ankara
29°

AZ BULUTLU

05:05

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gökyüzünde tarihi adım! Bakan Kacır açıkladı… 4 maddelik hedef

Gökyüzünde tarihi adım! Bakan Kacır açıkladı… 4 maddelik hedef

ABONE OL
Ocak 18, 2024 08:21
Gökyüzünde tarihi adım! Bakan Kacır açıkladı… 4 maddelik hedef
blank
0

BEĞENDİM

ABONE OL
blank
blank

Türkiye, gökyüzündeki macerasında tarihi bir adıma hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sürece ilişkin yeni mesajlar verdi.

Gökyüzünde tarihi adım Bakan Kacır açıkladı... 4 maddelik hedef

blank

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyacak kapsülün fırlatılması ertelendi. Fırlatmanın, bu gece 00.49’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Hazırlıklar sürerken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır‘dan açıklamalar geldi.

Kacır’ın açıklamaları şöyle: Millet olmak, acıda ve kederde olduğu gibi, sevinçte, heyecanda ve gururda da bir ve beraber olabilmektir. Türkiye, Milli Uzay Programı ile bir ilki daha gerçekleştiriyor. İlk kez bir Türk vatandaşımız Uzay Bilim Misyonunu gerçekleştirmek üzere uzay yolculuğuna çıkıyor.

İlk Türk Astronotumuz Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonunda 14 gün boyunca yürüteceği Bilim Misyonu kapsamında, uzay görevleri için mikroalg yaşam destek ünitelerinden mikroyerçekiminin insan solunum sistemine etkilerine, yeni nesil alaşımlar geliştirmeden mikroyerçekiminde bitkilerde gen düzenleme verimliliğine, Türk Bilim İnsanları tarafından hazırlanan 13 bilimsel deney gerçekleştirecek.

blank

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.